Blog

CZ 457 széria

2020.06.10 16:05

 

Egy új mintakép a modern peremgyújtásos puskák kínálatában

 

 

Cégünk több, mint 70 éve vezető szerepet tölt be peremgyújtásos fegyverek fejlesztésében és gyártásában. Minden egyes modell sorozatunk a legjobb volt a piacon, azonban egyik sem hozott olyan óriási ugrást a kulcsfontosságú felhasználói paraméterek javulásában, mint a CZ 457-es család.

Nem volt könnyű feladat, mivel a világ első számú gyártójának kellett felküzdenünk magunkat. De köszönhetően a sokoldalú radikális modernizációnak, amin a cégünk keresztülment az elmúlt évtizedben, teljesítettük a küldetésünket és megalkottuk a legmodernebb peremgyújtásos puskák új szériáját, amely minden vevőcsoport számára elérhető.A CZ 457-es széria ily módon kínál a felhasználó kényelme érdekében könnyű, gyors és megbízható működést még felszerelt távcsővel is.

 A maximális biztonság érdekében, van egy pozitív biztosító kar a tok jobb oldalán, egy tűzkész állapot jelző és különálló zárdugattyú kezelő renszer. A pontosság nagyban növelhető az új állítható elsütőbillentyűvel, amit alcsony sütési erő és tökéletes elhúzás jellemez, melyhez a könnyebb ütőszeg és a szerkezet új típusú rögzítése is hozzájárul. Szó szerint forradalmi újítás a fém részek korróziógátló felületkezelése, melynek nincs egyenrangú versenytársa a piacon.

A CZ 457-es sorozat megőrizte a korábbi CZ peremgyújtású puska-generáció minden fontos előnyét: a moduláris rendszert, ami lehetővé teszi a cső cseréjét akár más kaliber típusra is, úgy mint a müanyagból készült tárak cseréjét is.

 

 

 

 


 

Pozitív biztosító kar

A csendes, pozitív biztosító kar természetes és ösztönös kezelést tesz lehetővé a lőirányban. Ez hozzájárul a lőfegyver biztonságos és kényelmes használatához.

 

Különálló zárdugattyú eltávolítás

A zárdugattyút ki lehet húzni a tokból anélkül, hogy meg kellene húznia a ravaszt. A zárdugattyú kényelmesen és teljes biztonsággal eltávolíthatjuk egy különálló és könnyen hozzáférhető kezelőgomb segítségével, amely lehetővé teszi a fegyver könnyű szétszerelését tisztítás céljából.

Lehetőség a zárdugattyú kinyitására és eltávolítására, még akkor is, ha be van biztosítva

A zárdugattyú kinyitható még biztosított helyzetben is, így biztonságosan ellenőrizheti a fegyver állapotát, vagy kitárazhat anélkül, hogy a biztosítót átállítaná.

A tűzkész állapot jelzője

Az indikátor megbízhatóan jelzi az elsütőszerkezet állapotát, amely vizuálisan és érintéssel is ellenőrizhető, akár gyenge fényviszonyok között vagy éjszaka.

Állítható elsütőbillentyű

Az állítható elsütőbillentyű lehetővé teszi a fegyver pontos igényekhez igazítását. A ravasz elhúzásának gyári értéke 12 N, de könnyen beállítható 8-15 N tartományban. Az állítási lehetőségek 0,5-5 mm között változtathatóak.

Könnyebb ütőszeg a gyorsabb mozgásért és kisebb rezgésértelsütés közben

Az előző modellhez képest az ütőszeg súlyát 62%-ra csökkentették. Ez megakadályozza a legkisebb rezgést is, amely befolyásolhatja a lövés pontosságát. Az ütőszeget úgy is módosították, hogy ellenálljon a lőszer nélküli elsütésnek.

Újfajta csavaros rögzítési rendszer az anyagtágulás jobb tolerálása érdekében

A rendszernek köszönhetően a mechanikus szerkezet rözítése jelentősen hozzájárul a hosszú távú pontosságához és stabilitásához a tuson belül. Ez nagymértékben kiküszöböli a különböző hőmérsékleteken fellépő hőtágulást a fában, amely befolyásolhatja a célzást és a pontosságot. Ezért jóval hosszabb ideig maradhat pontos a fegyvere.

60°-os zárdugattyú

A 60°-osra lerövidített zárdugattyú mozgása lehetővé teszi a lövő számára, hogy kényelmesen, simán és gyorsan újratöltse a fegyvert, amikor a helyzet ezt megköveteli, még felszerelt optikai irányzékokal is.

Új ergonómiai tus

A CZ 457 peremgyújtásos-fegyver széria széles tusválasztékot kínál, nagy hangsúlyt fektetve a lövő ergonómiájára és kényelmére. Válassza ki azt, amelyik a legjobban illeszkedik a kezébe!

Könnyű csőcsere, akár egy másik a kaliberre

A CZ 457 továbbfejlesztett moduláris rendszere lehetővé teszi az előző CZ 455 sorozat különböző kaliberű csöveinek használatát, valamint a csövek cseréjét a rendelkezésre álló minikészletek használatával. A fegyvert teljesen testreszabhatja az Ön igényei szerint.

Hidegen kovácsolt cső

A hideg kovácsolási eljárás pozitívan befolyásolja a cső pontosságát és élettartamát.

Verseny kamra a kiválasztott modelleken

Egyes .22 LR kaliberű modellek, mint például a CZ 457 MTR, a CIP tolerancia értékeken belüli verseny lőszerkamrával rendelkeznek. A nagyon pontos gyártás és az alacsony tűréshatárok miatt, kiváló pontosságot garantálnak 1 MOA-n belül, az alkalmazott lőszertől függően.

 

 

 

Tovább a termékekhez...