Gamo Tartalmak

TÖRTÉNELMÜNK

EURÓPA LEGNAGYOBB LÉGFEGYVER GYÁRTÓJA
Az 1880-as évek végén, Antonio Casas, S.A. néven kezdtünk el különböző ólomtermékek gyártásával foglalkozni a spanyolországi Barcelonában. 1950-ben kezdtünk az európai piacra szánt, kiváló minőségű légfegyveres lövedékek gyártására specializálódni.

Ahogy terjeszkedtünk, új céget alapítottunk, az Industrias El Gamo-t, és elkezdtünk kiváló minőségű és teljesítményű légfegyvereket gyártani. 1961-ben az első Gamo légpuskák megjelentek a spanyol piacon, de rövid időn belül nemcsak Spanyolországban, hanem Európa többi országában is népszerűvé váltunk, 1963-ban pedig megkezdtük a légpuskák exportját. Ma a Gamo a legnagyobb légpuskagyártó Európában. A világ több mint 50 országának lövői használják légpuskáinkat és légpisztolyainkat.

 

A GAMO IDŐVONAL


1889: Az ACSA alapítása kiváló minőségű ólom előállítására

1950: Antonio Casas Serra, alapító atyánk fia úgy dönt, hogy a növekvő európai légfegyverpiac miatt kiváló minőségű légpuskagolyókat fog gyártani.

1955: Családi és üzleti megfontolások miatt egy meglévő, 1889-ben alapított ólomforrás-gyárra alapozva megszületik az Industrias El Gamo S.A..

1961: Az első Gamo légfegyverek megjelennek a spanyol piacon, és a bennük rejlő minőség és a kiváló teljesítmény miatt azonnal elterjednek. Az első lépések a légpuskák sorozatgyártására irányulnak (teljesen cserélhető darabok), fő céljuk egy közepes/alacsony árú, kiváló minőségű termék előállítása, hogy a légfegyveres sportlövészet elérhetőbbé és ezáltal népszerűbbé váljon.

1963: A vállalat megkezdi első exportértékesítését az Egyesült Királyságba, és az európai nemzetközi kiállításokon való részvétellel tovább növeli a Gamo név hitelét. A Gamo légfegyverek továbbra is eljutnak az európai piacokra és azon túlra is.

1970's: Több mint 40 országban jön létre a kereskedői hálózat.

1980's: A Gamo üzleti kapcsolatokat és együttműködéseket kezd hasonló gyártókkal Nagy-Britanniában, az USA-ban, Németországban és Brazíliában.

1982: A termelés hatalmas növekedése miatt a pelletgyárat egy új ipari parkban lévő nagyobb telephelyre költöztetik, amelyet szorosan követ a vállalat fafeldolgozó üzeme, amely a készleteket gyártja.

1995: Megszületik a GAMO USA CORPORATION. A Gamo termékek Egyesült Államokbeli forgalmazására tett különböző kísérletek után, és az európai pozitív fogadtatás ismeretében a Gamo úgy dönt, hogy megszerez egy észak-amerikai forgalmazót, és létrehoz egy új Gamo vállalatot.

2007: Az MCH magántőke-csoport befektet az Industrias El Gamo vállalatba, hogy megszilárdítsa a márka vezető szerepét és lendületet adjon terjeszkedési terveinek.

2013: Az MCH Private Equity eladta a Gamo Outdoor, S.L.-t (Gamo, BSA Guns, BSA Optics márkák) a Bruckmann, Rosser, Sherill & Co, egy New York-i székhelyű magántőke-befektetési társaságnak.

2016: A Bruckmann, Rosser, Sherill & Co felvásárolta a Daisy Outdoor Products-ot, megerősítve ezzel pozíciójukat a kültéri és lövészeti iparban,

Napjainkban a Gamo a világ legnagyobb pelletgyártója és Európa legnagyobb légfegyvergyártója. A világszerte sikeresen versenyző Gamo légpuskák több mint ötven országban találhatók meg. A Gamo légfegyverek növekedése során folyamatos fejlesztéseken mentek keresztül, mindig.

GAMO TECHNOLÓGIA 

QUICK-SHOT GYORS ÚJRATÖLTÉSI TECHNOLÓGIA

 

10X QUICK-SHOT GEN2
Ez a szabadalomra bejelentett 10X GEN 2 technológia tartalmazza a forradalmian új, vízszintes tárintegrációt, amely könnyebbé, kompaktabbá és alacsony profilúvá teszi. A második generációs10X simább működést és jobb pontosságot kínál.

 

10X QUICK-SHOT GEN1
Szabadalmaztatott technológiánk lehetővé teszi, hogy újratöltés nélkül akár 10 golyót is kilőhessen. Egyszerűen törje meg a csövet és lője ki a villámgyors utólagos lövésekhez. Ez a technológia csak bizonyos Gamo légpuskákban érhető el.

HANGTOMPÍTÓ TECHNOLÓGIA

A Gamo szabadalmaztatott Whisper technológiája a légpuskák iparágában vezető szerepet tölt be a hangtompítás terén. Ez a technológia három szintre van osztva - Whisper, Whisper Maxxim és Whisper Fusion - a csendes, csendesebb és legcsendesebb teljesítmény érdekében. A "zajcsökkentés" azonban nem jelenti a "csendet", mivel a hangszint a lövedék kiválasztásától függően változik. Egy könnyebb, gyorsabb és kisebb kaliberű pellet például hangosabb hangot fog kiadni, mint egy nehezebb, lassabb és nagyobb kaliberű pellet.

 

Whisper

A Whisper a világszerte már több ezer lövész által ismert és megbízható zajszűrő technológia. Ez az egyik első zajcsillapító technológia, amelyet a légfegyveriparban hoztak létre. A Whisper egy integrált zaj- és torkolattompító, amelyet a csőre formáztak, egyetlen alkatrészt alkotva.

 

Whisper Fusion

A Whisper Fusion technológia dupla integrált hangmoderátort tartalmaz, így ez a legcsendesebb Gamo légpuska. A lövedék két különböző kamrán halad keresztül, összenyomva és megakadályozva a zajterjedést.

 

Whisper Maxxim

A Whisper Maxxim két zajcsillapító kamrával rendelkezik, amelyek csendesebb teljesítményt, valamint továbbfejlesztett csőszájfék kialakítást kínálnak. Az új csőszájfék segít csökkenteni a visszarúgást, és a puskacsőbe is integrálva van. Ez az új technológia egy könnyű, bordázott, polimer/acél huzagolt csövet eredményez,amely integrálja a Gamo egyik legújabb hangtompító technológiáját. A Whisper Maxxim kevesebb helyet foglal el, mint a Whisper, jobb súlyegyensúlyt tartva, miközben a légpuska csendesebbé válik.

ERŐ

IGT MACH 1

Az úttörő IGT platformon alapuló IGT MACH 1 a hagyományos rugós erőforrást egy inert gázpalackkal helyettesíti, de az IGT MACH 1 33 milliméteres hengerének köszönhetően nagyobb sebességet és nagyobb átütőerőt biztosít. A pneumatikus henger akár 1420 Feet Per Second (fps) sebességű lövedékeket képes kilőni .177 kaliberben (PBA Platinum lőszerrel), ami elősegíti a sima és stabil felhúzást, miközben a lövedékek teljesítménye állandó marad.

 

IGT

Javítsd knockdown teljesítményedet és pontosságodat!

Fokozza a vadászat élményét! A Gamo IGT (Inert Gas Technology) fokozza a vadászat vagy a célba lövés élményét. Ez a technológia egy pneumatikus hengerből áll, amely helyettesíti a rugót, lehetővé téve a lövész számára, hogy nagyobb végsebességet érjen el.

TRIGGER



CAT

A forradalmi C.A.T. (Custom Action Trigger) lehetővé teszi a Gamo légpuskák tulajdonosai számára, hogy az elsütőbillenytű 1. és 2. fokozatát egymástól függetlenül állítsák be, hogy a "ravasz" meghúzását és erősségét személyes preferenciáikhoz igazítsák. Egyszerűen lazítsa meg az 1. fokozat állítócsavarját, és a ravasz útja megnő. Ha rövidebb mozgást szeretne, csak húzza meg ugyanazt a csavart, hogy csökkentse az 1. fokozat mozgási hosszát. A 2. fokozat beállítása ugyanilyen egyszerűen elvégezhető.


SAT

A SAT a Gamo által kifejlesztett, szabadalmaztatott elsütőbillentyű, amelyet számos Gamo légpuskába építettek be. Ez a kioldó segíti a lövészeket a pontosabb lövés elérésében. Ez egy vadászatra és céllövészetre tervezett egyedi kioldó, amellyel úgy lőhet, mint egy profi! Sima működésű húzással rendelkezik és maximalizálja a pontosságot.

A Gamo, a legújabb légfegyver-technológia úttörője, az úttörő Triple R (Recoil Reducing Rail) sínt kínálja. Az RRR-t azért fejlesztették ki, hogy csökkentse a légfegyverek és nagy teljesítményű puskák intenzív visszarúgásából eredő, a távcsőre ható megterhelő igénybevételt. A Recoil Reducing Rail szabadalmaztatás alatt álló, két darabból álló alumíniumszerkezetet használ, amelyet kettős polimer merevítők választanak el, hogy elnyelje a visszarúgás által keltett lökéshullámokat. Amint a távcsövet a Recoil Reducing Railre szerelik, a belső alkatrészekre ható visszarúgási terhelés csaknem 100%-kal csökken.