Blog

Sako S20

2020.06.05 09:38

Az új Sako S20 az első igazi hibrid puska vadászoknak és lövészeknek.

 

 

 

Az új Sako S20 az első igazi hibrid puska, amely egyaránt kiszolgálja a vadászokat és a precíziós lövészeket. Azoknak az aktív lövőknek készült, akik minden helyzetben szeretnék fenntartani az ellenőrzést. A moduláris szerkezet a különböző életstílusokhoz igazítja és ezzel egy jövő biztos forgózáras puskává teszi az S20-at.

Minden Sako puska, beleértve a Sako S20-at, magas minőségű hidegen kovácsolt csővel rendelkezik. A hidegen kovácsolt (CHF) csöveknek számos előnye van: tartósabbak, pontosabbak és kiváló tűréssel rendelkeznek. A hidegen kovácsolási technika megváltoztatja az acél szerkezetét, megnöveli a tartósságát és hosszabbá teszi a cső élettartamát. A CHF csöveket nem kell bejáratni, azonnal kiváló pontossággal rendelkeznek.

TARTÓSSÁGA 

A hidegen kovácsolt csövek megnövelt ellenállással rendelkeznek az erózió által okozott hővel és nyomással szemben.

SUB MOA PONTOSSÁG

A MOA pontosság a fegyver pontosságára és az anyagminőségre vonatkozik. A‘MOA’ a szögperc és a fegyver azon képességét jelenti, hogy folyamatosan megtartsa a szórásképet egy adott távolságon. Szóval, a sub MOA pontosság 100 yardra vonatkozik, és a Sako S20-nál 5 lövésnek egy 1 inches (2,5cm) körön belül kell lennie. A sima csőfelület kisebb ellenállást biztosít a lövedék számára. Manuálisan ellenőrizzük minden egyes cső egyenességét, felületi simaságát és anyagállagát, hogy garantáljuk a sub MOA pontosságot.

NAGY TŰRÉSEK

A hidegen kovácsolt cső kiváló tűrési tulajdonságainak köszönhetően a Sako az egyik legjobb fegyvercső gyártó.

NAGYOBB PONTOSSÁG A HIDEGEN KOVÁCSOLT CSÖVEKKEL

A Sako-nál, különlegesen képzett szakemberek ellenőriznek manuálisan minden egyes csövet, mivel egyetlen automata eszköz sem helyettesítheti az emberi szemet a cső egyenességének, az egyenletes anyagminőségnek és a tökéletes felületi simaságnak az ellenőrzésénél. Továbbá minden fegyver egyénileg tesztelt a MOA pontosság garantálásához.

Ami igazán egy hibrid puskává teszi, az a változtatható tus. A Sako S20 levehető tusa rendkívüli modularitást tesz lehetővé, így a fegyvere a kívánalmak szerint konfigurálható a különböző tusokkal és előagyakkal. Így a Sako S20 mindig képes alkalmazkodni bármilyen irányba is kíván menni a hobbijával. Az S20-al, a Sako két típusú tust mutat be: a taktikai precíziós tust és az ergonomikus vadász tust.

S20 TAKTIKAI PRECÍZIÓS PUSKATUS

Az S20 taktikai precíziós tus egyesíti a nagyfokú modularitást a páratlan ergonómiával kiszolgálva a precíziós lövők legtöbb kívánalmát. Ez kimondottan a nagytávolságú és precíziós lövészethez lett kifejlesztve. A tus mindkét oldalán és alján integrált M-LOK hely van, melyekkel számos kiegészítő csatlakoztatható.  A gyorsállítású álltámasz lehetővé teszi a fegyvertávcsővel való egy síkba kerülést, a tusatalp magassága és szöge is állítható a visszarúgás csökkentéséhez és a legkényelmesebb pozíció beállításához minden pozícióban. Az elhúzási hossz távtartókkal állítható a maximális kontrol, pontosság és kényelem érdekében. A pisztolymarkolat durva felületű, mely segíti a biztos fogást még a legrosszabb körülményeknél is.

 

S20 ERGONÓMIKUS VADÁSZ PUSKATUS

A Sako S20 ergonomikus vadász tus a lövészeti kényelem és ergonómia figyelembe vételével lett megtervezve. A legjobb, legergonomikusabb markolattal nő a pontosság a kényelem csökkenése nélkül. Egy intenzív vadászhelyzetben ez döntő tényező lehet a siker vagy kudarc között. A thumbhole-stílusú pisztolymarkolat egy egységes, puha, magas minőségű műanyagból készült egy bőrhatású felülettel, optimális fogást biztosítva minden időjárási körülmény között. Tökéletesen helyezheti fel a távcsövet az állítható álltámasz miatt és az elsütés hossza is állítható távtartókkal. A Gyors Csatlakozású (QD) fegyverszíj helyek a tus mindkét oldalán lehetővé teszik a szíj gyors és könnyű felhelyezését, javítva a fegyverkezelést.

A Sako S20-nak egy alumínium szíve van. A váza egy erős, kiváló minőségű keretet ad a puskának. Ez a tok tart egyben minden részt és rendkívül nagy modularitást biztosít. Szintén ez viseli a hátrarúgás erejét a tuson keresztül. Minden ehhez a kerethez csatlakoztatható S20 tartozék garantálja az erős, biztonságos és könnyű rögzíthetőséget.

SAKO S20 FEGYVER VÁZRENDSZERE

Az S20 fegyver váza repülőgép minőségű alumíniumból készül, maximális merevséget, robosztusságot és ezáltal pontosságot biztosítva. A tömeg optimalizálva lett, anélkül, hogy veszélyeztetné a puska merevségét. Továbbá az alumínium vázat nem befolyásolják az időjárási körülmények, folyamatosan megtartja a pontosságot különböző szituációkban is. A tok egy V- beágyazású rendszerrel van rögzítve a váz szögletes felületéhez, növelve a pontosságot. A váz fekete eloxált felületei egy tükröződésmentes felületet és robosztus borítást biztosítanak, amely jól ellenáll az elemeknek.

A Sako S20 tus nagymértékben állítható és mindig kesztyűként illeszkedik a kézre– akár az életstílusról, lövész pozícióról, testtartásról vagy kézméretről van szó. A fegyver kényelmes tartása az alapja a pontosságnak.

FEGYVER ÁLLÍTHATÓSÁG

A gyorsállítású álltámasz egy egyedi kialakítás speciálisan a Sako S20-hoz készítve. Ezt egy kézzel is könnyű állítani egy gomb megnyomásával. Az elsütés állítható hossza segít megtalálni a lehető legjobb lövészeti pozíciót. Az elsütés hossza távtartókkal (5 mm per darab) állítható. Az S20 két távtartóval kerül szállításra, továbbiak tartozékként elérhetőek. Az M-LOK oldalváltójával és a QD kompatibilis tartozék opciókkal kombinálva, az S20 minden testmérethez és lövészeti szituációhoz alkalmazható. A QD szíjhelyek gyors és könnyű hordszíj csatlakoztatást biztosítanak. Választhat, hogy a fegyverét a hátán, elől, taktikai- vagy vadász stílusban hordja-e. A QD szíjhelyek mindkét oldalon megtalálhatóak. Például használhat taktikai hevedert is (tartozékként elérhető), hogy az S20-t a hátizsák tetejéhez rögzítse.

Általánosan, az állítható ergonómia a Sako S20 nagy részére jellemző. Ez igaz az elsütő billentyűre is, mivel egy természetes fogás a fegyveren nemcsak kényelmes, de a pontosságot is növeli. Ha a kezdeteknél nem érzi teljesen az S20- t csak hangolja be finoman az elsütő billentyűt a kívánt helyzetbe.

ÁLLÍTHATÓ ELSÜTŐBILLENTYŰ

A legoptimálisabb billentyű ergonómiához, ami különböző kézméretekhez is illeszkedik, az elsütő billentyűt el lehet mozdítani hátrafelé (3 mm-el) vagy előre (4 mm-el) egy imbuszkulccsal. Az elsütési erő is állítható (1–2 kg / 2–4 lbs). Így mindig megtalálhatja a számára tökéletes elsütést. Az S20 elsütő billentyűje elérhető egyállású vagy kétállású változatban. Az elsütési mechanizmus minden alkatrésze egy precízen gyártott alumínium keretben kerül összerakásra, így egy kompromisszumok nélküli verseny szintű elsütést létrehozva.Az elsütő billentyű széles és sima kialakítása egy nagyobb területre osztja el a nyomást, növelve ezzel az elsütés érzékenységét.

Az S20-nak egyedülálló, megnövelt biztosító rendszere van. Az ütőszeg az előremozgás és a csappantyúra való ráütés ellen még akkor is blokkolt, ha kioldjuk a biztosítót, szóval a puska még akkor sem sül el ha leejtjük.

 

 

A SAKO PRECÍZIÓS MEGOLDÁS AZ ALAP TOK AZ INTEGRÁLT PICATINNY SÍNNEL


Amikor a Picatinny sínt közvetlenül a tok acél felületéhez gyártják (és nem ragasztott), a fegyver szerkezet garantáltan a szilárd és erős lesz. Ez a legjobb módja az optikai irányzékok felszerelésének úgy, hogy időjárástól függetlenül a helyükön maradjanak. A keret önmaga is biztosított a tokhoz egy erős, 3 pontos rögzítő rendszerrel- mint a TRG modelleknél.

TELJESEN ALUMÍNIUM BEÁGYAZÁS

Egy robosztus ágy fontos szerepet játszik az ismétlődő pontosságnál és a lövések közötti állandóságnál. Amikor a tus és a zár tökéletesen illeszkedik, az egy szilárd alap a tus tartósságához és egy igazán jól kiegyensúlyozott, megbízható és pontos puskához. Ennek érdekében a Sako S20-t egy teljesen V-alakú ággyal láttuk el, ahol a tok szögletes felületének teljes ereje az alumínium felületekhez kapcsolódik.

 

A ROZSDAMENTES ACÉL ZÁR

A zár egy magas minőségű, időjárás ellenálló rozsdamentes acélból készül, a cső részében acél van és a zárkar cserélhető. A reteszelő köröm felület magas, növelve a biztonságot és teljesítményt, és ez a kialakítás lehetővé teszi a fegyver és a zár sima, gyors, biztonságos és precíz működését.

Nagymértékben módosítható, a Sako S20 annyira sokoldalú, mint te magad. A felcsatolható tartozékok széles tartománya biztosítja, hogy az S20 mindenhová menjen ahová te mész, legyen ez lőtér vagy akár vadabb terepek. A tartozékok könnyedén felhelyezhetőek az M-LOK csatlakozókkal, amelyek alumíniumból készültek (műanyag helyett) az extra robosztusságért.

 

TÁVCSŐ SZERELÉK

Az S20 nagy teherbírású távcső szereléke olyan valami ami még soha nem volt. Rendkívül erős repülőgép minőségű alumíniumból és acélból készült, kimondottan robosztus távcső szerelékként lett tervezve az azt megkövetelő felhasználók számára. Erős tartást biztosít egy merev távcsőhöz, egy erős alumínium talppal megtámogatva. A különböző magasságok és gyűrű méretek variációi biztosítják, hogy egy tökéletes opció legyen minden lövő számára. A távcső gyűrűk a talpon különböző helyekre is felhelyezhetőek, biztosítva, hogy mind a hosszú, mind a rövid optikai tubusok kompatibilisek legyenek ezzel a szerelékkel.

ALÁTÁMASZTÁS STOP

Az alátámasztás stop arra lett tervezve, hogy a tár elé legyen feltehető, lehetővé téve, hogy a lövő alátámasztóra vagy tárgyakra támassza a fegyvert a tár sérülése nélkül, a stabilabb pozíció és maximális pontosság érdekében. Az alátámasztás stop bármilyen M-LOK kompatibilis előagyra vagy kézvédőre felcsatolható.

MONOPOD

Az S20 monopod további stabilitást és támogatást biztosít amikor rendkívül precízen kell célozni. Egyetlen gombnyomással gyorsan beállítható a kívánt magasságra. A szereléken van egy menetes mikro állító is, így finomíthatja a fegyver emelkedését a hüvely elforgatásával. A monopod függőlegesen, 45 fokban vagy vízszintesen 90 fokban is rögzíthető.

HÜVELYKUJJ TÁMASZ

Az S20 hüvelykujj támaszával, javíthatja a lövő pozíciót a hüvelykujjának a precíziós tus bal- vagy jobb oldalára való helyezésével. Ez egy biztonságosabb és fixebb kéztartást tesz lehetővé ahhoz, hogy a mutató ujjával még pontosabban ellenőrizhesse a billentyűt. A hüvelykujj támaszt könnyű felhelyezni egy csavar kivételével és a tusbetét támaszra való cserélésével.

 

10 LŐSZERES TÁR

Ha megnövelt tárkapacitást szeretne, a 10 lőszeres (Magnumnál 7) tartozékként elérhető.

EGYÉB TARTOZÉKOK

Pluszban csőszájfékek is elérhetőek a különböző csövekhez. Az elsütés hosszának további állításához plusz távtartó készletek elérhetőek. A készlet 2 darab 5mm-es távtartót tartalmaz, az elsütés hosszának 10 mm-el való növeléséhez.

 

Elérhető kaliberek:

.243Win

.270Win

.300Win

.308Win

.30-06

6,5 Creedmoor

6,5 PRC

7mm RemMag.

Rendelhető üzleteinkben!