Blog

Kaliber Fülvédő

2021.07.06 16:01

 

Élesítse a fülét, ne csak a fegyverét!

 

 

Képzelje el, ha az Ön hallása közel azonos szinten lenne a vad nagyon érzékeny fülével. Milyen lenne, ha az eddig nem- vagy nagyon halk hangokat jobban hallaná. Így tudná, hogy honnan jön, és így előbb venné észre a vadat. Milyen lenne, ha néhány milliszekundummal később a lövedék becsapódása után ugyanolyan pontosan, tűélesen hallaná, ahogy a vad mozgását az elején.

Az erősítés úgy van beállítva, hogy a természetes lezárási veszteség  fölött a halk neszeket és hangokat Ön jobban fogja hallani, mint amit a fül önmagában képes érzékelni.

 
 
A Kaliber egy kettős feladatot ellátó  eszköz. Az aktív elektronika az észlelésben és  halk hangok, neszek felerősítésében játszik szerepet. Az egyéni lenyomat által nyújtott természetes 24-28 dB-es izoláció pedig segíti a lövés által leadott nagy intenzitású hangok akusztikai csillapítását. Természetesen az elektronika is  rendelkezik egy impulzusvédelmi áramkörrel, mely minden esetben 85 dB-re csillapítja a bejövő hangot. A környezethez való alkalmazkodást a gyárilag beállított 3 program segíti.
 
 
Az általunk gyártott eszköz lelke egy hybrid elektronika, mely rendkívül gyors belső órajellel dolgozik. A szoftverben lévő többcsatornás kompressziós modul 5-10 ms alatt képes reagálni és feldolgozni a bejövő hangokat. Az elektronikához tartozó hangszóró és mikrofon hi-end minőségű, rázkódásvédelemmel rendelkező típusok. Kifejezetten nyílt terepre tervezték őket, ahol zord körülmények között is működnie kell az eszköznek. A vezetékek teflon bevonatú, hosszútávú korróziónak ellenálló típusok.
 
 

Telefonálás a zajvédőn keresztül: ( Opció )

A elektronikát lehetőség van felszerelni egy telefontekerccsel is, mely induktív módon segíti a kommunikációt, amennyiben erre szükség van.  Ebben az esetben nem kell az egyéni zajvédőt eltávolítani a hallójáratból, hanem ebben a módba állítva egyszerűen telefonálhat. Továbbá Bluetooth kapcsolódási lehetőség is van beépítve a magasabb árkategóriás készülékben. 

 
 
A Kaliber egy nagyértékű professzionális egyénre szabott eszköz, mely szükséges része az Ön felszerelésének.  Mind az elektronika és a külső ház megfelelő tárolást és tisztítást igényel! A pára, a por ugyanúgy ellenfele mint a fegyvernek. A szállításhoz egy kiváló minőségű  masszív víz - és ütésálló tokot célszerű használni. A tisztításhoz való instrukciókat a használati útmutatóban találja.
 
 

A Kaliber egyéni aktív impulzusvédő bármelyik üzletünkben megrendelhető, a lenyomatvételi pontokon a mintavétel után az Ön fülébe tökéletesen illeszkedő fülvédő készül el, így egyedi, személyre szabott és nagyon kényelmes viselést biztosító terméket vehet át.