Geco Tartalmak

 

RÓLUNK

ÚJ MEGJELENÉS, HAGYOMÁNYOS ÉRZÉS
A GECO az innovatív fejlődés és növekedés megtestesítője, amióta Gustav Genschow 1887-ben megalapította a vállalatot. Ami lőfegyverek és lőszerek nagykereskedelmeként indult, gyorsan virágzó vállalkozássá fejlődött. Ma a GECO lőszereket a legszigorúbb minőségellenőrzéseknek megfelelően gyártják a németországi, svájci, svédországi és magyarországi telephelyeken.

Védnökünk, Genschow kétségtelenül büszke lenne rá - és joggal. A "minőségi termékek a vadászat és a sport szolgálatában" vezérelve továbbra is szilárdan benne van a márka DNS-ében. A GECO az a márka, amely inspirálja és bizalmat ad mind a fiatal, mind a tapasztalt vadászoknak és lövészeknek.

 

A TÖRTÉNELEM

1887 - 1906

1887. augusztus 25: A Gustav Genschow & Co. cég megalapítása a "kizárólag kiskereskedőknek történő szállítás" vezérelv alapján. Alapító a névadó Gustav Genschow Stralsundból.

1899: Beruházás a durlachi fegyver- és lőszergyárba Badenben, Németországban.

1903: A durlachi székhelyű Zündhütchen- und Patronenfabrik GmbH felvásárlása.

1906: A két vállalat egyesülése a Gustav Genschow & Co. cégbe és az első telephely megalapítása Kölnben.

1912 - 1928

1912: Bécsben egy speciális leányvállalat létrehozása, amely az Ausztria-Magyarországra és a Balkánra irányuló exportért felelős.

1921: Egy másik telephely megalapítása Königsberg/Poroszországban és az értékesítési részlegek újjáalakítása Frankfurt am Mainban és Nürnbergben.

1924: A Deutsche Werke AG termelési létesítményeinek átvétele. Ez volt Németország egyetlen, kisméretű lőfegyverekre szakosodott gyára. A nemzetközi üzleti bevételek fellendültek, többek között Dél-Amerikában is. A Genschow lőszert a rendőrség Dél-Amerika szinte minden országában használta.

1927/28: szindikátusi szerződés megkötése az RWS-szel, illetve a Dynamit AG-vel, korábbi nevén Alfred Nobel & Co-val, a legnagyobb nürnbergi lőszergyárral. Fürth/Stadeln és Nürnberg üzemekben peremes és Flobert-patronok, revolverpatronok, fémhüvelyek, ütős kupakok és légpuskagolyók gyártása.

1940 - 1967

1940: Gustav Genschow, a vállalat alapítójának halála.

1952: A vadász- és sportlőszerek gyártásának újraindítása (légpuskagolyók, sörétes puskagolyók; 1957-től pisztolyok/revolverek is).

1963: A Genschow & Co. tulajdonában lévő összes gyári létesítmény tulajdonjogának átadása AG a Sprengstoff- und Munitionsfabrik Dynamit Nobel AG-nak.

1966/67: A GECO, a Rottweil és az RWS márkák egyesítése a Dynamit Nobel AG égisze alatt.

1972 - Napjainkig

1972: A vállalkozás áthelyezése a Karlsruhe melletti Durlachból Fürth/Stadelnbe.

2002: A Dynamit Nobel AG felvásárlása a RUAG svájci technológiai csoport által.

Napjainkig: A GECO márka 2002 óta a RUAG csoport része. Széleskörű termékportfóliót foglal magába, amely vadász- és sportlőszerekből, valamint optikai termékekből áll. A GECO a vadászoknak és a sportlövészeknek világszerte bevált minőséget kínál tisztességes áron.

A GECO TÖRTÉNETE


Minden sikertörténet mögött egy innovatív és elkötelezett vállalkozószellem áll!

A GECO ma már több mint 130 éves szakértelemre tekinthet vissza a sport- és vadászlövedékek területén. Egy olyan időszakra, amikor egy kis kereskedő, aki kezdő mentalitással rendelkezett, tévedhetetlenül világhírű márkává vált.